PERSONVERNERKLÆRING

RH-foreningen

 

Denne personvernerklæringen gjelder for alle som gir fra seg personopplysninger til Ryggmargsbrokk- og Hydrocephalusforeningen.  Den skal forklare hvilke opplysninger vi samler inn, hvordan vi bruker de og hvilke rettigheter som gjelder.

Behandlingsansvarlig i organisasjonen er daglig leder. Henvendelser for innsyn, retting eller sletting av personopplysninger kan gjøres til: post@rh-foreningen.no

Personopplysninger er enhver form for informasjon som direkte eller indirekte kan knyttes til deg som enkeltperson.

 

E-post

Du kan sende e-post til oss, men husk at alle virksomheter er sårbare for datatyveri. Du bør derfor ikke sende sensitivt innhold per e-post. Om vi mottar en slik e-post, behandler vi e-posten i henhold til innhold og sletter den straks.

 

Informasjonskapsler (cookies)

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler for å kartlegge besøkende og deres bruk. Dette gjør vi for å tilpasse og gjøre nettstedet vårt mest mulig relevant for våre besøkende. Du kan selv forhindre at informasjonskapsler blir lagret på datamaskinen din ved å endre innstillinger i nettleseren.

 

Påmelding kurs og arrangementer

Når medlemmer melder seg på kurs, samlinger eller andre arrangementer, samler vi informasjon som navn og kontaktopplysninger i tillegg til allergier og behov for tilretteleggelse. Disse personopplysningene blir brukt for å tilpasse arrangementet. Deltakelse på arrangement lagres på din side i medlemsregisteret for å gi deg aktuelle tilbud senere.

 

Nyhetsbrev

Alle interesserte kan melde seg på som mottaker av vårt nyhetsbrev via vår nettside. For at vi skal kunne sende deg nyhetsbrev må du registrere navn og e-postadresse hos oss. Denne lagres i en egen database i programmet MailChimp. Informasjonen deles ikke med andre og e-postadressen slettes når den ikke lengre er i bruk. Du kan når som helst melde deg av vårt nyhetsbrev.

 

Andre leverandører

Medlemsopplysninger lagres i Regweb, som har egen personvernerklæring.

Vi bruker leverandører til utsendelse av medlemsblad og annet som er relevant for medlemsskapet. Leverandørene får kun tilgang til de opplysningene som de trenger for å gjennomføre oppdraget. De kan ikke bruke informasjonen til andre formål. Vi har avtale om at informasjonen skal slettes etter at utsendelsen er gjennomført eller behovet for registrering er opphørt.

 

Lagring av personopplysninger i henhold til bokføringsloven

Vi er forpliktet til å lagre regnskap i 5 år. Det gjelder også personopplysninger i forbindelse med fakturaer, reiseregninger eller lønnskjøring.

 

Rettigheter for den registrerte

Vi behandler dine personopplysninger i henhold til Personopplysningsloven og gjeldende forskrifter. Du kan kreve innsyn i og flytting av egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting av opplysninger. Det kan klages til Datatilsynet på behandling i strid med reglene.